Zijn er meerdere wegen naar Rome (Controle) bij verslaving? (05) -leegte & motivatie-


Zijn er meerdere wegen naar Rome (Controle) bij verslaving? (05) -leegte & motivatie-

bewustwordingsfase/
voorbereidingsfase

zilver label

betreft: formulieren

leegte en motivatie

Sommige mensen hebben een gevoel van “leegte” op het gebied van zingeving, noem het “een spiritueel vlak”, noem het ’t engagement voor een “goeie zaak” waar je jezelf voor wilt inzetten, noem het “iets betekenen voor andere mensen”. Misschien omdat je niet vertrouwt dat je de moeite waard kunt zijn door een verslaving. Misschien was je dat al eerder in je leven ‘aangeleerd’.

Maar kort en goed: als je niet zelf ervaart dat je dingen doet die de moeite waard zijn in de ogen van andere mensen, dan blijkt het voor een aantal mensen toch knap lastig te worden om niet alleen maar telkens opnieuw te stoppen maar om controle te houden. Daarom hebben vrijwel alle moderne vormen van verslavingsaanpak niet alleen aandacht voor wat je niet zou moeten doen maar veel aandacht voor motivatie. Wat wil je werkelijk met dit leven? Soms wordt dat erg spiritueel ingevuld, soms meer maatschappelijk.

betreft toelichting bij: formulieren

Last van verslaving? neem gerust even contact op.


zie ook:

[Route-kaart naar controle bij verslaving ]

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.
Dit bericht werd geplaatst in info, verslaving school en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s