Wat doe ik als ik mij zorgen maak over de verslaving van mijn…


Het is niet altijd makkelijk om te laten weten dat je jezelf zorgen maakt over een ander.

Het gaat zo snel veroordelend klinken. Alsof je iemand iets àf wilt pakken, alsof je iemand iets niet gunt, of sterker nog: je wilt ook niet iemand gelijk het gevoel geven dat jij denkt dat ie een “aan lager wal geraakte looser” is. Juist niet! Vaak vind je iemand eigenlijk juist de moeite waard om je zorgen over te maken. cupoftea
Maar hoe pak je dat aan?
Misschien kan ik helpen?.. “veroordelen” is not my cup of tea…

Of mogelijk wil je alleen iemand van het bestaan van anonieme hulp op de hoogte brengen?
Dat kan hier!


Heel veel mensen met een beginnende verslaving zouden er enorm bij gebaat zijn geweest als hun omgeving, op een positieve manier, iets eerder hardop hun zorgen had uitgesproken….

misschien kan ik iemand uitnodigen om ergens een kop thee of koffie met me te drinken?.. of drinken we ergens iets met z’n drieën?
dat hoeft juist niet de toon van veroordeling te hebben.


Hieronder kan je me vragen om even contact op te nemen met iemand, met de melding dat er iemand is die zich zorgen maakt. Dat kan met naam en toenaam maar dat mag ook anoniem. Ik heb natuurlijk wel emails of telefoonnummers nodig om contact op te kunnen nemen. Eventueel kan je bijvoorbeeld anoniem een G-mail account aanmaken door hier te klikken:

cupofcoffee
Wat is de reden dat jij je zorgen maakt of waarom je graag eens met elkaar rustig zou willen praten, ergens.

tot spreeks
Hans

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.
Dit bericht werd geplaatst in contact, verslaving school en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s