Een systeem om zelf verslaving te controleren


ineens door naar formulieren • brons label •

Controleer je verslaving is een flexibel systeem waarmee je zelf aan de slag kunt om jouw afhankelijkheid beter te begrijpen en er ook emotioneel meer grip op te krijgen zodat je zelf (jezelf) beter kunt leren controleren.

Je bent op zoek naar jezelf, je wilt de emotionele stabiliteit weer terug die door al het gedoe is zoekgeraakt. Of ook als jij je zorgen maakt over afhankelijkheid of een verslaving bij een ander. Wat je nodig hebt is inzicht en overzicht.

Het licht hierboven staat niet op rood.
Ik help je juist om het licht op groen te zetten!

Dit is een systeem om dingen te veranderen. Waarschijnlijk is het al alleen geprobeerd – op wilskracht, of op boosheid of uit schuldgevoel. Met meestal slechts tijdelijk resultaten. Dan wordt het tijd voor een nieuwe stap zodat je jezelf weer terug vindt.

Controleer je Verslaving (.nl) is een flexibel systeem waarin eerst zelf of -als je dat wilt- samen met een ervaren coach aan de slag kunt. Het voordeel: je kunt gelijk zelf aan de slag zonder dat iemand je op de vingers kijkt:

teksten en formulieren zijn gratis en ZONDER verplichtingen
zelfs geen email-adres als je dat niet wilt

Je kunt ook begeleiding krijgen vanuit een privépraktijk zodat je niet bang hoeft te zijn dat je voor de rest van je leven de diagnose “verslaving” in jouw EPD hebt staan.

Flexibiliteit

Er zijn veel wegen naar Rome maar meestal begin ik (1) allereerst om je te leren snappen hoe verslaving in elkaar steekt (want het zit eigenlijk anders dan veel mensen denken), om vervolgens  (2) jou je eigen(!) doelen te helpen stellen (bijvoorbeeld “controle” of bijvoorbeeld “abstinentie” en dan (3) in een aantal zittingen te kijken waar bij jou de stappen zitten die je zelf kunt doen. Sommige mensen vinden het prettig om (4) een vinger aan de pols te houden door mij bijvoorbeeld 3à4 keer per jaar te spreken of even te bellen voor een afspraak bij lastige situaties.
Een persoonlijke benadering en flexibiliteit staan op de voorgrond.

Ik ben er goed in om je te helpen om haalbare doelen te stellen, en praktische strategieën te geven.
… dat kan eventueel anoniem wanneer discretie belangrijk is voor jou.

een eerste tipje van de sluier

Neem bijvoorbeeld het verschil tussen emotionele afhankelijkheid en biologische verslaving. Dat is geen theorie. Dat is praktijk en het is belangrijk om te snappen waar het verschil zit om een goed plan van aanpak voor jezelf te maken. Wat is de vraag waar jij op dit moment mee bezig bent voor jezelf?.. Waar zou je mee aan de slag willen zonder dat jouw vraag gelijk als diagnose in de boeken komt van verzekeringsmaatschappijen of werkgevers.

cupofteacupofcoffee

…als je eens (anoniem) wilt praten
bij een kopje thee of koffie?.. dat kan!


Regelmatig draait het vooral om het stellen van de juiste vragen.

daarom staan hier de formulieren:
• vragenformulieren •

…formulieren die je normaal meestal pas te zien krijgt ná dat je jezelf hebt aangemeld bij de reguliere verslavingszorg.

Een aantal antwoorden staan hier gewoon ook online, want ik heb natuurlijk al een hoop antwoorden op mogelijke vragen verzameld vanuit mijn eigen ervaringen, en in de mensen die ik behandeld heb in inmiddels 25 jaar privé-praktijk:

PraatmetHans.nl

Mogelijk kan ik je interesseren voor de verschillende manieren waarop jij aan de slag kunt om (samen met anderen of liever alleen) het gebruik te controleren of grip te krijgen verslaving?
Als gezegd zijn er gelijk al zonder verplichtingen de brons label formulieren waarmee je direct zèlf aan de slag kunt.
Ze zijn gratis om voor jou te gebruiken. De data zijn ook van jou, zij worden niet eens over het net gestuurd. Je kunt het opslaan in cookies als jij wilt. Je kunt deze vragenlijsten ook uitprinten en in een map bewaren. Wat jij wenst.

…het enige dat ik prettig zou vinden is als jij jouw mening zou willen geven, naar mij per email (evt. hotmail oid) of direct hier op de site, of natuurlijk naar een vriend of kennis waarvan je weet dat die mogelijk ook aan het worstelen is met mogelijke verslaving.


Het kan natuurlijk ook dat jij nu vragen hebt. Stel ze per email of neem contact op als je eens wilt praten bij een kopje thee of koffie:

cupofcoffee

tot spreeks
Hans


er blijkt een groot verschil tussen vechten vóór en vechten tegen jezelf…

Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.
Dit bericht werd geplaatst in verslaving school en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s