BEM Zelfhulpgroep Verslaving -Voorwaarden om in te stromen-


Instroom voorwaarden ALGEMEEN

  • Voordat je aan deze groep mee kunt doen verwachten wij van u dat u gedurende minstens één week (liefst twee) een inventarisatie van uw gebruik heeft gemaakt. De groepsverantwoordelijke van deze eerde avond zal u daar de eerste keer naar vragen.
  • U kunt u voorstellen aan de groepsgenoten de eerste keer maar het is niet verplicht.
  • Het enige dat wij als harde voorwaarde moeten stellen is dat u niet onder invloed naar de groep kunt komen (dit lijkt mogelijk overdreven om als regel te stellen maar zo’n groep bezoeken voor het eerst is natuurlijk spannend en we weten allemaal hoe spanning uitwerkt op trek/craving…)
    • Zou iemand merken dat u onder invloed bent van drugs of medicatie -anders dan de medicatie die door de arts is voorgeschreven- dan zal u gevraagd worden of u naar huis wilt gaan. En dat is voor niemand leuk. Dit geldt niet voor uw ‘eigen drug’ maar voor alle drugs en medicijnen (cannabis, alcohol, coke, GHB, gesnoven Ritalin, meer dan afgesproken slaapmedicatie etc etc)
  • Hoe u het ook bedoelt: onder invloed verschijnen op een bijeenkomst die er op gericht is om middelengebruik te controleren wordt ervaren als weinig respectvol ten opzichte van de groepsgenoten.

Instroom voorwaarden SPECIFIEK

Het staat de verschillende groepen vrij om eigen aanvullende voorwaarden te stellen die niet in strijd zijn met bovenstaande.


Bio-Emotioneel Management – Zelfhulp groep bij verslaving (leesvoer)

Bij vragen: gebruik de contact pagina* 🙂

[ controleerjeverslaving.nl ]

Gratis en zonder verplichtingen zelfs geen email-adres als je niet wilt 🙂


Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.
Dit bericht werd geplaatst in zelfhulp groep en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s