“Cross-addiction” (“X-addiction”)


Termen & Woorden verslavingskunde

verslaving terminologie

verslaving terminologie

Bij mensen met een verslaving zie je nog wel eens dat ze van de ene verslaving in een andere glijden. Dit gegeven wordt wel cross-addiction genoemd (ook wel beschreven als X-addiction).


Al iemand onvoldoende aandacht heeft gehad voor de “waarom-wel?”-vraag, dan is het aantrekkelijker om een volgende “dope” uit te kiezen omdat iemand dan blijkbaar vooral denkt chemisch gelukkig te kunnen worden. Zeker voor de mensen die geen aandacht hebben gehad voor de dingen die hun “zelf medicatie” nodig maakte, wordt het moeilijk om de ene ‘medicatie’ te laten staan, waarmee de volgende aantrekkelijker wordt.

Meer informatie:

Gratis en zonder verplichtingen
zelfs geen email-adres als je niet wilt 🙂


Over HansWest

Sinds ruim een kwart eeuw werkzaam als therapeut / supervisor. Gespecialiseerd in behandeling van controleverlies door verslavingen. Ik ben niet bezig met veroordeling van taboes. Ieder maakt de keuzes zoals hij/zij wil. Het draait erom dat we samen die keuzes zo maken dat je een gelukkig mens bent. Het is aan mij om daar helder en praktisch uitleg over te geven en je te helpen bij het zetten van stappen, het is aan jou om de stappen te zetten. Samenwerking staat voorop.
Dit bericht werd geplaatst in woordenboek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s